Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza alergologa. Sądzę, że konieczne jest wykonanie dodatkowych badań.
Proszę udać się na konsultację do alergologa, lekarz zleci dodatkowe badania.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co powinnam stosować na moje krosty na dłoni? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędząca wysypka na całym ciele u 33-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Krostki z płynem na rękach - co je powoduje? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Swędzące plamy pojawiające się na ciele a uczulenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik przeciwciał i swędzące zmiany na skórze – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia czy różyczka? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Wysypka na rękach i dłoniach – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- O czym mogą świadczyć krosty na nogach, którym towarzyszy świąd? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czerwone krostki na rękach i nogach a wyprysk potnicowy – odpowiada Lek. Bartosz Pawlikowski
- Swędzenie skóry i bąbelki na skórze – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Potnica - przyczyny, objawy i leczenie wyprysku pęcherzykowego
Potnica jest chorobą dermatologiczną, która obejmu
Cutivate - charakterystyka, dawkowanie, wskazania, przeciwwskazania, skutki uboczne
Cutivate to sterydowa maść stosowana w leczeniu zm
Wyprysk kontaktowy (egzema) - przyczyny, objawy, leczenie
Egzema to inaczej wyprysk kontaktowy lub alergiczn