Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Myślę,że w małej ilości tak
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wiarygodność testów skórnych – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Czy można podawać dziecku olej z czarnuszki przed testami skórnymi? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Czy testy skórne alergiczne są w pełni rzetelne? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Co oznaczają wyniki testów skórnych? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Ujemne wyniki testów skórnych. Czy mam alergię? – odpowiada Lek. Ewa Drzewiecka
- Wynik punktowego testu skórnego 27-letniej osoby do analizy – odpowiada Małgorzata Panek
- Picie melisy a wynik testów skórnych na alergię – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Co może oznaczać wynik testów skórnych na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy podczas zażywania tego leku mogę pić alkohol? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Czy jest potrzeba wykonania jeszcze testów skórnych? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski