Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 1 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Bóle łokcia, złe samopoczucie, senność - podobno mam nowotwór

Mam 43 lata. Od 5 tygodni prawy łokieć zaczął mnie bardzo boleć, nie mogłam unieść w prawej ręce ani czajnika, żelazka, ani uczesać się. Dodatkowo schudłam od lutego 2009 r. 18 kilogramów, co prawda odrzuciłam całkiem słodycze i mało jadłam. Boli mnie wątroba, krzyż, przewody moczowe i dostałam hemoroidów. Jestem bardzo słaba i szybko zasypiam. Po zrobieniu zdjęcia rtg łokcia, lekarz powiedział, że mam duży ubytek kości w tym łokciu i po wysłuchaniu wszystkich moich objawów, wystawił mi skierowanie do szpitala na oddział chorób wewnętrznych. To są moje wyniki badań i proszę o ich interpretację. Badanie Wynik Wartości referencyjne Alat 27 U/l (0-31); AspaT 104 U/I (0-32); glukoza 5,16 mmol/I (3,80-6,40); TSH 3 1,52 Uiu/ML (0,30-3,94); hBSaG ujemny; hematologia OB 58 mm/h; rozmaz mikroskopowy: pałeczkowate 2 %; morfologia wartości: podzielone 73 %, referencyjne krwinki białe WBC 13,70 (3,80-10,00); kwasochłonne 1 %; NEUT 10,37; limfocyty 22 % ; NEUT 75,7 %; monocyty 2 %; LYMPH 2,60 10^9/l; LYMPH% 15,8 %; mocz: MONO 0,96 10^9/l; kolor słomkow;y MONO% 7 %; przejrzystość niezupełna; EO 0,18 10^9/l; ciężar właściwy 1,007; EO% 1,3 %; azotyny nieobecne; baso 0,03 10^9/l; białko nieobecne; Baso % 0,2 %; glukoza nieobecna; krwinki czerwone RBC 4,57 10^12/l (3,70-5,10); ketony nieobecne; hemoglobina HGB 13,4 g/dl (12,0-16,0); urobilinogen nieobecny; hematokryt HCT 42,6 % (37,0-47,0); bilirubina nieobecna; MCV 93,2 fl (80,0-99,0); nabłonki wielokąt. - pojed. w polu widzenia; MCH 29,3 pg (27,0-35,0); MCHC 31,5 g/dl (32,0-37,0); RDW-SD 43,9 fl; RDW-CV 13,2 %; płytki krwi PLT 186 10^9/l (140 - 440); PDW 18,1 fl MPV 12,6 f/l; P-LCR 45,6 %; PCT 0,23 %.
43 LAT ponad rok temu

Leczenie raka prostaty

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Szanowna Pani!

W przedstawionych wynikach badań uwagę zwraca znacznie przyspieszone OB, podwyższona liczba leukocytów oraz granulocytów.

Ponadto zbyt wysoka jest aktywność ASPAT.

W badaniu ogólnym moczu odchyleniami są niezupełna przejrzystość oraz obniżony ciężar właściwy.

Na podstawie przedstawionych objawów oraz wyników badań, nie można wykluczyć ani potwierdzić choroby nowotworowej. Konieczna jest szersza diagnostyka, dlatego zapewne została Pani skierowana do szpitala.

Pozdrawiam serdecznie

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy