Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je . Jeśli będzie potrzeba zleci wykonanie dodatkowych badań. I będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może być przyczyną moich zmian na skórze? – odpowiada
- Przyczyny zmian skórnych – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Czerwone plamy na twarzy u alergika z AZS – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Sucha skóra i czerwone pryszcze na twarzy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaka może być przyczyna rumienia na twarzy i czy można to zlikwidować? – odpowiada Lek. Beata Wańczyk-Dręczewska
- Niepokojące zmiany skórne na twarzy - jak pozbyć się tego problemu? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Zmiany skórne na twarzy u 31-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają czerwone i ciepłe zmiany skórne? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak pozbyć się zmian po trądziku? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak diagnozować i leczyć te problemy skórne? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
artykuły
Plamy na szyi. Sprawdź, co mogą oznaczać
Zmiany incydentalne, chorobowe i alergiczne Plamy
Odstawiła leki sterydowe przed ślubem. Na całym ciele pojawiły się ogromne wypryski
30-letnia Elin od lat zmaga się z ropnymi zmianami
Wysypka na plecach - najczęstsze przyczyny
Wysypka na plecach to problem, który towarzyszy os