Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę wyslac pytanie i zdjęcia zębów i skóry na mój darmowy portal wirtualnej polski www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy o tym dłużej tam.jest specjalny oddzielny czat dla każdego pacjenta.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie będą objawy alergii na syrop z babki lancetowatej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co może być przyczyną puchnących warg? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czym mogłabym zastąpić mleko krowie? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co znaczą czerwone plamy po alkoholu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy możliwe jest, żeby Hydrocortizon 20 mg nie pomógł w leczeniu alergii skórnej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczą siniaki u 4-latka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Nieskuteczne leczenie kaszlu u 2-latka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak leczyć przewlekły kaszel u 11-letniego dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza ta histamina? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza mruganie oczami u 16-miesięcznego dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Budowa zębów anatomiczna i histologiczna, rodzaje zębów
Budowa zębów to obszerny temat. Ma to związek zaró
Atopowe zapalenie skóry - kosmetyki
Atopowe zapalenie skóry (AZS) uchodzi za schorzeni
Diagnostyczna dieta eliminacyjna - na czym polega i kiedy stosować?
Diagnostyczna dieta eliminacyjna dedykowana jest p