Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 9 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badania na tarczycę i TSH?

Witam. Mam 20 lat. Ostatnio zrobiłam prywatne badania na tarczycę i oto wyniki: TSH - 2.510 (0.270-4.200) FT3 - 4.42 (3.10-6.80) FT4 - 12.72 (12.00-22.00) Dodam, że od bardzo dawna ciągle jestem zmęczona, senna, do tego dochodzą stany depresyjne i waga stojąca w miejscu mimo treningów. Czy te wyniki mogą świadczyć o niedoczynności tarczycy mimo tego, że są w normie?
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Test na ciężar właściwy moczu

Czy wiesz, czym jest test na ciężar właściwy moczu i dlaczego te dane są istotne? Dowiedz się więcej na ten temat i zapoznaj się z wypowiedzią eksperta. Lek. Łukasz Dubielecki mówi o teście na ciężar właściwy moczu.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy