Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę skontaktować się z pulmonologiem, być może zajdzie konieczność modyfikacji leczenia. Produktywny kaszel nie powinien występować w trakcie właściwego leczenia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Silny kaszel - co robić? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Duszności i suchy kaszel pomimo stosowania inhalatorów – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suchy bezproduktywny kaszel – odpowiada Lek. Agnieszka Barchnicka
- Kaszel u 5-letniego dziecka a alergia i astma – odpowiada Lek. Iwa Dziedzic
- Zapalenie oskrzeli i astma oskrzelowa atopowa – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Kaszel a podejrzenie astmy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Kaszel przy rozedmie płuc z pęcherzami rozedmowymi – odpowiada Piotr Pilarski
- Astma i ataki duszności – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Atak astmy przy stosowaniu leków – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Kaszel w wyniku zmęczenia u 3-latki – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
artykuły
Sposoby na kaszel - skuteczne domowe i farmakologiczne środki
Sposoby na kaszel, zarówno te naturalne, jak i far
Jak leczyć kaszel podczas COVID-19? Tych leków lepiej nie stosować
Każdego dnia kilkadziesiąt tysięcy Polaków otrzymu
Kaszel - kiedy należy się nim niepokoić?
Okres jesienny sprzyja infekcjom wirusowym. Pojawi