Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie- w granicach dolnej normy są
ale alergia jest na pewno trzeba testy z krwi zrobić ige swoiste i zobaczyć na co alergia
..panel wziewny 20 alergenów
..
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć katar u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co znaczą te wyniki badań krwi u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
- Czy warto zastosować Polyvaccinum mite u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Przewlekły katar u dziecka w otoczeniu psa – odpowiada Aleksandra Koloch-Głowacka
- Czy mokry kaszel u dziecka to alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- W jaki sposób leczyć nawracające infekcje u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Nieustający katar u dwulatka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Suchy kaszel i wodnisty katar u 11-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy moja córka ma alergię? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Leczenie alergii u 2,5 rocznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
artykuły
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
IgE całkowite - charakterystyka, wskazania, przebieg badania
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy