Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
prosze wyslac zdjecia
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogą oznaczać wypryski na twarzy po opalaniu? – odpowiada Mgr Marta Kociatyn-Stawarz
- Co stosować na wypryski na czole? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Drobne wypryski na twarzy, szczególnie na policzkach – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy mogę stosować na twarz srebro koloidalne na wypryski wywołane przez gronkowca złocistego? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wypryski na twarzy i szyi a gronkowiec – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Wypryski i zaskórniki na czole u ośmioletniej córki – odpowiada Piotr Pilarski
- Wypryski po lewej stronie twarzy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wypryski po stosowaniu kremu do depilacji – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędzące i bolesne krostki na twarzy a półpasiec – odpowiada Lek. Bartosz Pawlikowski
- Czerwone plamy na twarzy - co to jest i jak wyleczyć? – odpowiada Redakcja abcZdrowie