Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Może Pani stosować.
Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można stosować leki antyalergiczne podczas karmienia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy lek Oxodil pph można stosować z lekami na alergię? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Czy takie leki można połączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Stosowanie leków przeciw alergii podczas karmienia piersią – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Podejrzenie alergii na leki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Sposoby leczenia alergii na leki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czy można brać leki na alergię przy niedoczynności tarczycy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy te leki mogą osłabić działanie plastrów? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie leki na alergię można stosować jednocześnie z Clatrą? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy leki na alergię stosowane przez mężczyznę mają wpływ na poczęcie i zdrowie dziecka? – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
artykuły
Koronawirus w Polsce. Czy można brać leki na alergię przed szczepieniem? Prof. Szuster-Ciesielska odpowiada
Wiosna to dla alergików trudny czas. Na szczęście
Nowa lista leków refundowanych od 1 lipca
Ministerstwo Zdrowia zapowiedziało wprowadzenie zm
Czy po szczepieniu przeciw COVID-19 można stosować ibuprofen, paracetamol lub aspirynę? Co z lekami na alergię i zakrzepicę? Eksperci rozwiewają wątpliwości
Co zrobić, gdy po szczepieniu przeciw COVID-19 poc