Zapytaj lekarza

1 , 0 3 0 , 4 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy te wyniki mają związek z moim złym samopoczuciem?

Problem ze złym samopoczuciem Ze względu na omdlenia, ciągłe zmęczenie, kołatanie serca, szumy uszne, wypadanie włosów oraz pogorszenie tolerancji wysiłku wykonałam badania krwi. Proszę o interpretację wyników. Leukocyty 7,45 (4-10) Erytrocyty 4,48 (4-5) Hemoglobina 12,20 (12-16) Hematokryt 36,0 (37-47) MCV 80 (80-97) MCH 27,2 (27-34) MCHC 33,9 (33-36) RDW 21,5 (11-15) PLT 136 (150-450) PCT 0,13 (0,12-0,36) PDW 14,3 (11,5-21) MPV 9,3 (6,1-11) NEU% 61,1 (45-70) NEU 4,55 (1,8-7) LYMPH % 28,2 (20-45) LYMPH 2,10 (1-4,5) MON% 8,3 (2-8) MON 0,62 (0,1-0,9) EOS% 2,1 (1-5) EOS 0,16 (0,02-0,7) BASO% 0,3 (0-1) BASO 0,020 (0,001-0,2) Żelazo 47 (37-145) Witamina B12 224 (211-911) Ferrytyna 9,1 (10-291)
KOBIETA, 26 LAT 4 miesiące temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy