Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 4 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy wyniki oznaczają niedoczynność tarczycy?

Dzień dobry. Panie doktorze od jakiegoś czasu moje samopoczucie znacznie się pogorszyło. Wszystkie objawy niedoczynności tarczycy ale bez uczucia zimna. Podaję wyniki: 2012 r. - FT3- 3,66 pg/ml /2-4,4/, FT4- 1,29 ng/dl /0,93-1,7/, TSH 1,59ulU/ml /0,27-4,2/, 2014- 2014r TSH -1,16, 2015r - FT3-3,65, FT4-1,21, TSH-2,17 2016r - FT3-3,57, FT4-1,17, TSH-1,62, TPO -8,84 IU/ml /0-34/ FT3-3,15, FT4- 1,13, TSH-1,33 Normy dla wszystkich badań jednakowe. Co z ta tarczycą. Proszę o odpowiedź.
KOBIETA, 62 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Jeśli mamy prawidłowe wyniki badań hormonów tarczycy to nie ma mowy o niedoczynności tego organu, a dolegliwości mogą być spowodowane inna chorobą.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy