Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
W tego typu przypadkach konieczna wizyta u lekarza pierwszego kontaktu najlepiej szpital
W takich sytuacjach lepiej pojechać do szpitala,
Pozdrawiam
Katarzyna Mudel
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają czerwone, okrągłe plamy na wardze? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Krosta za dolną wargą w jamie ustnej – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Nawrót pokrzywki i obrzęk naczynioruchowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Co mam zrobić w przypadku użądlenia przez osę? – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Jak pozbyć się zapalenia na dolnej wardze ust? – odpowiada mgr Anna Demarczyk
- Guzek w kolorze granatowym na dolnej wardze – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy można poddać się laserowemu zabiegowi na naczynka przyjmując tabletki Jovesco? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Dokuczliwe swędzenie warg sromowych – odpowiada Lek. Jarosław Maj
- Tabletki ZYX przy małopłytkowości i uczuleniu – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Czerwona plamka na dolnej wardze – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz