Interpretacja wyniku przeciwciał mitochondrialnych

Proszę o interpretację wyniku: P/c. p. mitochondrialne (AMA) typ M2 - wynik ujemny - co to znaczy jeśli wynik jest ujemny IgG 23,86 g/l (norma 7 - 16) AST 92 U/l (norma 0 - 32) ALT 124 U/l (norma 0 - 33) GGTP 66 u/l (norma 6 - 42) Bilirubina związana 0,57 mg/dl (norma 0- 0,3 Bilirubina całkowita 2,06 mg/dl (norma 0 - 1,2) Bilirubina wolna 1,49 mg/dl - INR 1,09 (norma 0,9 - 1,2) Wskaźnik protrombiny (Quicka) 92 (norma 70-120) Z góry dziękuję za odpowiedź
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Badania krwi - trombocyty

Czy wiesz jakie funkcje pełni żelazo w twoim organizmie? Dowiedz się tego oraz sprawdź stężenie żelaza w twoim organizmie robiąc badanie krwi - lek. Łukasz Kowalski wyjaśni wszelkie szczegóły.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy