Zapytaj lekarza

7 4 0 , 0 0 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyniku TSH a niedoczynność tarczycy

TSH 3-cia generacja: Wynik w surowicy 4,747 μIU/ml (0,55-4,00) FT3: 4,8 pmol/l (3-7,5) 16,5 pmol/l (9-20) Przeciwciała anty-TG anty-TG 1,56 IU/ml (0-4,11) Przeciwciała anty-TPO anty-TPO 0,33 IU/ml (0-5,61) CRP 5,0 mg/l (0-10,00) Kobieta 25 lat. USG tarczycy: Echogeniczność miąższu prawidłowa, niejednorodna w całości.Węzły niepowiększone. Proszę o informację czy powinnam być w związku z tym w jakiś sposób leczona? czy to niedoczynność?
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Marta Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

Wyniki badań jednoznacznie wskazują na niedoczynność tarczycy. Powinna zostać wprowadzona suplementacja Euthyroxem. W tym celu z wynikami badań powinna się Pani zgłosić do lekarza rodzinnego.

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, doświadczenie zdobywała w kraju, jak i za granicą.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy