Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 3 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań a choroba tarczycy

Dzień dobry, czy wyniki świadczą o chorobie tarczycy, problemie jakimś? CRP 5,0 mg/l (0-10,00) TSH 3-cia generacja Wynik w surowicy 4,747 μIU/ml (0,55-4,00) Przeciwciała anty-TG anty-TG 1,56 IU/ml (0-4,11) Przeciwciała anty-TPO anty-TPO 0,33 IU/ml (0-5,61) Mam 25 lat. USG tarczcy:echogeniczność miąższu prawidłowa, niejednorodna w całości. Cieśń 3,5. Objętość tarczycy 7 ml. Dziękuję
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Marta Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

Wyniki badań jednoznacznie wskazują na niedoczynność tarczycy. Powinna zostać wprowadzona suplementacja Euthyroxem by zapobiec negatywnym objawom niedoczynności (tycie, uczucie zimna, nadmierne pocenie się, itd.). W tym celu z wynikami badań powinna się Pani zgłosić do lekarza rodzinnego.

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, doświadczenie zdobywała w kraju, jak i za granicą.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy