Zapytaj lekarza

7 3 6 , 1 8 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wyniki badania krzepliwości krwi u osoby stosującej tabletki antykoncepcyjne?

Witam.Przez ostatnie 3 lata przyjmowałam tabletki anty. Wyniki moich badań to: fbg 441(200-400), PT 10,3s, wskaźnik Quicka 115(80-120%), INR 0,91, ddimery 0,32(norma do 0.50),TT 11,9s(10,3-16,6),APTT 30.8(23-35). Czy powinnam sie martwić podwyższonym fibrynogenem oraz czasem protrombinowym? Postanowiłam mimo wszystko zrezygnować z tabletek antykoncepcyjnych. Proszę o informacje czy te wyniki są niepokojące. Pozdrawiam serdecznie.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Antykoncepcja a PMS

Burza hormonów, napięcie przedmiesiączkowe, nerwy i drażliwość - czyli PMS. Czy tabletki antykoncepcyjne pomagają załagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Odpowiada lekarz ginekolog ? Katarzyna Pietuch.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje powtórzyć badania po ok 2 tyg od odstawienia antykoncepcji

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy