Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Trzeba je zmniejszyć operacyjnie j już
zalecam badanie ige swoiste panel.wziewny 20 alergenów krew.
proszę wyslac pytanie i wyniki na mój darmowy portal wirtualnej polski
www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy o tym dłużej tam.jest specjalny oddzielny czat dla każdego pacjenta.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie choroby nosa przeszkadzają w śpiewaniu? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Jak leczyć przewlekłe zatkany nos? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy przewlekłe zapalenie zatok może powodować powiększenie węzłów chłonnych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza takie uczucie guli na gardle? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy problemy z zatokami mogły spowodować powiększenie węzłów chłonnych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza opis zdjęcia zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak wyleczyć zatkany nos? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego nieustannie zmagam się z zapaleniem gardła lub oskrzeli? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Powiększone węzły chłonne a przewlekłe zapalenie zatok – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Gdzie szukać przyczyny bólu gardła i głowy oraz zatykania uszu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski