Jakie zwierzę będzie odpowiednie dla alergika?
Kochasz zwierzęta, ale zdiagnozowano u ciebie alergię? Spróbuj wybrać takiego pupila, który nie będzie działał uczulająco. Miłośnicy kotów powinni wybrać nevę masquarade lub kota syberyjskiego. Sprawdzą się także rasy gubiące mniej sierści, między innymi devon rex lub cornish rex. Istotny jest też kolor ? mniej uczulający będzie biały pupil.
Tym badaniem potwierdza się celiakię (ale proszę jeszcze zrobić IgG) , na alergię typu 1-go trzeba zrobić test IgE, a na alergię 3-go typu czyli IgG czyli nietolerancję test Imupro lub Fooddtetctive lub inny zwany testem na nietolerancje pokarmowe IgG zależne, chyba, że znajdzie Pani samo IgG na pojedynczy składnik czyli w tym wypadku gluten .
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie wykonać badania: na alergię na nabiał i gluten czy na nietolerancję na laktozę i gluten? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Jak zdiagnozować alergię pokarmową? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Czy nietolerancja pokarmowa to to samo co alergia pokarmowa typu 3? – odpowiada Mgr Joanna Szmitka-Ĺuszczyk
- Jakie badanie powinnam wykonać, aby sprawdzić czy jestem uczulona na gluten? – odpowiada Mgr Alicja Golonka
- Jakie badanie trzeba wykonać, aby potwierdzić celiakię? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Podejrzenie nietolerancji glutenu – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Co jeszcze może oznaczać tak wysoki wynik tak przeciwciał? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Jakie badania w diagnozie alergii na gluten? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jakie badania krwi przy alergii na gluten? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Co może oznaczać świąd całego ciała? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
artykuły
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej. Co oznaczają?
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej
Celiakia - objawy, przyczyny, leczenie, nietolerancja glutenu
Celiakia jest chorobą autoimmunologiczną, wywoływa
Gliadyna, przeciwciała przeciw gliadynie, gluten i celiakia
Gliadyna jest jedną z białkowych składowych gluten