Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Jeśli będzie taka potrzeba zleci wykonanie badań dodatkowych. Następnie będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może znaczyć wysypka na głowie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co znaczą duże brązowe plamy pod biustem? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co myśleć o tej wysypce? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co mogą znaczyć te plamki na klatce piersiowej? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co zastosować na zaczerwienioną skórę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy to może być skutek uboczny stosowania leku na nadciśnienie tętnicze? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy mogę mieć objawy alergii na kota? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co mogą znaczyć takie krosty na zewnętrznej stronie łokcia? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak można przyspieszyć gojenie rany na kolanie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak poradzić sobie z egzemą na dłoniach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz