Jak postępować przy uczuleniu na jady owadów?

Jestem uczulona na jad owadów moie wyniki to jad pszczoły 3.60 kul jad osy 2.70kul ccd 1.80 fosfatoza A2 jad pszczoły<0.35 antygen5 jad osy 85 cz jest to rzeczywiste podwójne uczulenie odczulam sie na jad osy 8 miesięcy czy wrazie ukąszenia jestem powinnam się obawia
KOBIETA, 39 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty