Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 1 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak zrozumieć te podane wyniki badań?

Witam. Czy mogę prosić o interpretację wyników. Wbc - 5.6 (4 - 10.2) Rbc - 4.92 (4.69 - 6.13) Hgb - 15.3 (14 - 17.5) Hct - 43.9 (43.5 - 53.7) Hcv - 89 (81 - 97) Mch - 31.1 (27 - 33) Mchc - 34.9 (31.8 - 36) Rdw - 11.4 (11.6 - 14.8) Plt - 190 (142 - 424) Mpv - 11.9 (6 - 13) Rozmaz: Gran.segmen. % 42 (50 - 70) Eozynocyty% 3 (do 5) Limfocyty% 43 (24 - 45) Limf.reaktywne% 2 Monocyty% 10 (do 8) Od miesiąca obnizone granulocyty i podwyzszone monocyty. Teraz doszlo jeszcze RDW obnizone. Dziękuję
MĘŻCZYZNA, 33 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy