Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
proponuję kontakt z alergologiem prowadzącym - być może należy zmodyfikować leczenie farmakologiczne celem eliminacji powyższych dolegliwości
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Przekrwione gardło i lekko skrzywiona przegroda – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy alergicy chorują częściej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Interpretacja wyników badania alergicznego 3-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć gęstą wydzielinę w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dieta w przebiegu atopowego zapalenia skóry – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy przy moich objawach mogę stosować lek Dymista? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Interpretacja testów alergicznych – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Katar u dziecka po wizycie na basenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wyniki testów alergicznych a astma oskrzelowa – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak ocenić ten wynik TK zatok 28-latki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
Jesienne pułapki dla alergików, czyli co uczula o tej porze roku?
Jesień alergików Szacuje się, że aż 40 proc. Polak
Jak zwalczyć zapalenie błony śluzowej nosa?
Zapalenie błony śluzowej nosa zwane jest potocznie