Zapytaj lekarza

7 4 2 , 2 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

O czym mogą świadczyć takie wyniki badań?

Dzień dobry. Mój narzeczony ma 30 lat i przekonałam go do zrobienia szczegółowych ogólnych badań. Nie pokoi mnie kilka kwestii. Po pierwsze OB 16, gdzie norma jest 2-12, po drugie w próbach wątrobowych ALT wyszło 70, gdzie norma jest 0-41 oraz GGTP wyszło 82, gdzie norma jest 0-60. Cholesterol całkowity wyszedł 5,67, gdzie norma 3-5, no i glukoza wyszła 6,6, gdzie norma to 3,5-5,5. Proszę mi powiedzieć czy mamy powody do niepokoju? O czym mogą świadczyć takie wyniki badań no i czy zalecają Państwo dalsze badania? Jeśli tak to jakie?
MĘŻCZYZNA, 31 LAT ponad rok temu

Najczęstsze błędy w odczycie poziomu cukru we krwi

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy