Proszę o interpretację wyników badań pod kątem tarczycy

Witam, jakiś czas temu miałam robione badania pod kątem tarczycy, wiekszość objawów jakie mialłm pasowały doskonale do niedoczynności, ale na podstawie wyników lekrz stwierdził, że jestm zdrowa. Proszę o interpretacje moich wyników: TSH 3,301 uIU/ml norma 0,350 - 4,940, FT3 2,94 pg/ml norma 1,71 - 3,71, FT4 1,02 ng/dl norma 0,70 -1,48 I, przy tym cholesterol całkowity 5,19 mmol/l norma 3,90-5,20. Najgorsze jest to, że ja ciągle mogłabym spać, wypadaja mi bardzo wlosy i sporo przytyłam. Taki stan trwa już przeszło rok czasu :( Proszę o poradę.
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Zdrowa żywność

Nie ma osoby, która przynajmniej raz nie spotkałaby się ze stwierdzeniem, że jesteśmy tym, co jemy. Żywność, którą spożywamy i trawimy staje się częścią nas samych, jednak wiele osób zapomina o tym i odżywia się niezdrowo.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Lekarz miał rację. Wyniki badań hormonalnych mieszczą się w granicach normy, więc rozpoznanie nadczynności lub niedoczynności tarczycy nie jest możliwe.

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy