Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 4 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Przyjmowanie Lewotyroksyny w różnych dawkach

Witam! Od 10 przyjmuję Lewotyroksynę w różnych dawkach. Od 08.16 jest to 62,5. W sumie nie narzekam na samopoczucie. Poza tym, że strasznie wypadają mi włosy i mam problem z wagą (chociaż w tym roku udało mi się zrzucić 10-11 kg, na chwilę obecną są wahania /- 2kg). Wizytę u endo mam za tydzień. Moje dzisiejsze wyniki to tsh 0,23 (0,27-4,2 norma), ft4 0,96 (1,0-1,6), ft3 3,09 (2,42-4,36), prl 10,1 (2,8-29,2) Czy ta dawka, którą stosuję jest odpowiednia? Z poważaniem. Dziękuję za odpowiedź
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Moze być zbyt duża. Proszę końiecznie udac sie do lekarza ginekologa i samodzienlńie nie modyfikować leczeńia.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy