Zapytaj lekarza

7 4 0 , 8 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają tak bardzo podniesione normy?

Witam, mam 24 lata i właśnie otrzymałam wyniki badań tarczycy. TSH - 3,35 [ 0,27-4,2], FT3 - 3,08 [2,42-4,36], FT4- 1,07 [1,0-1,6], ATG- 836,5 [0,0-115,0], ATPO- 149,2 [0-34]. Dodam że glukoza wynosiła 99,4 [77,99]. W badaniu 2 msc temu TSH- 4,98 [ 0,27-4,2] przy którym lekarz pierwszego kontaktu zlecił dokładniejsze badania po tym okresie. Co oznaczają tak bardzo podniesione normy?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wyniki mogą świadczyć o chorobie autoimmunologicznej tarczycy

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy