Zapytaj lekarza

7 4 0 , 6 6 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

O czym mogą świadczyć wyniki badań hormonalnych tarczycy?

Dzień dobry! Mam 20 lat i przy okazji rutynowych badan kontrolnych, zrobilam tez badania tarczycy. Wyniki maja sie nastepująco: TSH - 3,85 mikro lU/ml (norma 0,27-4,20) FT3 - 3,26pg/ml (norma 2,42-4,36) FT4 - 0,91ng/dl - (norma 1,0-1,60) Czy powyzsze wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy?
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy