Zapytaj lekarza

7 3 9 , 9 3 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niedoczynność tarczycy i wyniki badań hormonów w ciąży

Witam.Mam 29 lat i w styczniu br. , zdiagnozowano u mnie niedoczynnosc tarczycy, wyniki badan na styczen br. to :FT4 1,53 ng/dl (norma lab - 0,8-1,7), FT3 3,57pg/ml (norma lab.- 2,6-5,1), TPO 11,9 IU/ml ( norma lab - <34,0) Tsh 4,01mLU/ml (norma lab - 0,27-4,2) endokrynolog przepisal mi letrox 75 i biore codziennie po pol tabletki, teraz jestem w ok. 6 tyg ciazy i moje wyniki to tsh 4,2 mIU/ml (0,27-4,2), FT4 1,32ng/dl (0,8-1,7), FT3 3,01pg/ml (2,6-5,1), TPO 7,0IU/ml (<34,0)czy te wyniki sa ok??
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Dzieci palących matek

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

konieczne jest zmodyfikowanie leczenia. proszę koniecznie udaćs ie do lekarza endokrynologa lub prowadzacego ciąże.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy