Zabieg chirurgiczny a przeziębienie

Witam serdecznie.Bardzo proszę o wskazówki dalszego postępowania. W przyszły czwartek24.09 mam planowany zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego.Niestety 5 dni temu chwyciło mnie przeziębienie katar mokry kaszel i ogólne osłabienie bez gorączki. Czy jeżeli do czwartku objawy ustąpią mogę mieć zabieg czy to za wcześnie? Póki co przyjmuję gripex, i krople na katar.Nie wiem czy iść do lekarza po ewentualny antybiotyk żeby szybciej stanąć na nogi czy poczekać i leczyć się domowymi sposobami. Dziękuję
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Badania diagnostyczne w niedokrwieniu kończyn dolnych

Czy wiesz, jak wykryć niedokrwienie nóg? Aby się tego dowiedzieć, obejrzyj nasz film. Lekarz Adam Lewszuk wypowiada się na temat badań diagnostycznych w niedokrwieniu kończyn dolnych.

Dr n. med. Wojciech Kawiorski
Dr n. med. Wojciech Kawiorski

Szanowna Pani - mimo wszystko warto odroczyć zabieg - nawet jeżeli nie będzie miała Pani objawów chorobowych, spadek odporności jeszcze będzie się utrzymywał około 2 tygodni, co może spowodować np. trudniejsze i opóźnione gojenie ran.
Pozdrawiam serdecznie, dr n.med. Wojciech Kawiorski, specjalista Chirurg

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty