Zapytaj lekarza

7 4 2 , 2 7 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Złamanie kości obu trzonów podudzia prawego

Czy po zlamaniu kosci obu trzonow podudzia prawego i 10miesiecznego noszenia gipsu mozliwe jest ze noga sie skrocila o ponad 2cm?Czy tomograf komputerowy lub rezonans tych kosci lepiej zobrazuje to zlamanie niz rtg?
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Trening na zdrowy kręgosłup

Coraz więcej osób zmaga się z wadami postawy. Wszystko przez siedzący tryb życia. Jeździmy samochodem, potem pracujemy przed komputerem, a nasze plecy cierpią. Sprawdź, jakie ćwiczenia wzmocnią kręgosłup.

Skrócenie możliwe, dziwi tylko tak długi okres leczenia gipsem, zwykle leczy się operacyjnie bez gipsu i wtedy bez skrócenia

Kierownik oddziału urazowo-ortopedycznego w szpitalu w Przeworsku.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy