Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, nie była Pani u lekarza, gdyż narzędziem pracy lekarza nie jest różdżka. Pani objawy wskazują na alergię, jednak poleciłabym dobrego alergologa,a nie bioenergoterapeutę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przy tak niskim poziomie uczulenia na roztocze konieczne jest odczulanie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Odczulanie metodą biorezonansu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia pokarmowa i odczulanie – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Jakie kroki powinna podjąć osoba z alergią, kiedy odczulanie nie działa? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy przy odczulaniu występują jakieś powikłania? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na sierść kota a odczulanie – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Wrażliwość oczu, ból pod powiekami, zatkany nos i ból w okolicach skroni a zapalenie zatok – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Alergia na Dermatophagoides pteronyssinus klasy 3 – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Alergia pokarmowa i zmiany skórne – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Alergia na pyłki u 2-letniego dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
artykuły
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Zapalenie spojówek a alergia - jak rozróżnić? Porady eksperta
Swędzące, zaczerwienione i łzawiące oczy - kiedy ś
40 proc. Polaków doświadcza objawów alergii sezonowych. Badanie Biostat dla WP
Aż 45 proc. respondentów nie udaje się do lekarza