Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nic nie rób. Język masz zdrowy. To taka jego uroda. Jak pójdziesz w medycynę to dopiero się zacznie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co takiego może być przyczyną białego nalotu na języku? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Biały nalot na języku a Candida krusei – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Wyczuwalne językiem zmiany na podniebieniu – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co znaczą czerwone kropeczki na języku? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co mogą oznaczać plamy na języku u 28-latki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznaczają takie zmiany na języku? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Małe pęcherzyki pod językiem – odpowiada Dr n. med. Zbigniew Kucharski
- Czym jest język geograficzny? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Bolesne, białe plamy na języku – odpowiada Lek. dent. Urszula Jarosz-Kajdrys
- Małe i czerwone kropki na języku – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Krosta na czubku języka - przyczyny, wygląd i leczenie
Krosta na czubku języka, choć mała, potrafi utrudn
Afta - co to jest, przyczyny, objawy, rodzaje, diagnostyka, leczenie
Afta to małe i bolesne owrzodzenia jamy ustnej. Mo
Sińce pod oczami u dziecka - przyczyny, diagnostyka i leczenie
Sińce pod oczami u dziecka pojawiają się z różnych