Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Trudno mi na to pytanie odpowiedzieć, należy zapytać wprost dlaczego nie widzi wskazań do takiego skierownia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przewlekłe zapalenie zatok jest objawem alergii? – odpowiada Lek. Ewa Drzewiecka
- Lek Rupafin a alergia – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Silny kaszel i nieustępujący katar – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Alergia a przewlekłe zapalenie oskrzeli – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Kaszel, kichanie i nieżyt nosa w ciąży – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Objawy alergii na sierść kota – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Drapanie się i kaszel a testy alergiczne – odpowiada Lek. Leszek Ujma
- Kiedy można zrobić dziecku testy alergiczne? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy niskie IGE skreśla alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Uporczywy suchy kaszel i wydzielina w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Kaszel alergiczny: przyczyny, objawy, leczenie. Jak go rozpoznać?
Kaszel alergiczny u dziecka i dorosłego potrafi up
Alergiczny katar
Pyłki (obraz mikrokopowy), czyli stan zapalny błon
Jedna tabletka nie wystarczy. Przed nami wyjątkowo "agresywny" sezon
Eksperci nie mają wątpliwości - co najmniej kilka