Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! W przypadku przeziębienia proszę udać się do lekarza POZ, który w zależności od objawów wdroży właściwe leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Uciążliwy katar przy podejrzeniu alergii – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Możliwość jednoczesnego stosowania tabletek Concor Cor i Telfexo – odpowiada Magdalena Mroczek
- Uczulenie na leki niesteroidowe przeciwzapalne a przeziębienie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jakie badania w diagnozie alergii na gluten? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy mogą być to skutki uboczne brania leków na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ryzyko wystąpienia astmy przy alergii na kurz i trawę – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Duszności a alergia wziewna – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak skutecznie leczyć alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na pleśń i roztocza kurzu a kaszel – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy to wystarczy, żeby stwierdzić astmę? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Życie z alergią - co robić, a czego unikać?
Atak alergii Kichanie, kaszel, zaczerwienienie i
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
Przyczyny alergii - jakie są powody i rodzaje alergii?
Alergia to bardzo popularne schorzenie - jedno z n