Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
konieczna pilna wizyta u lekarza rodzinnego ponownie lub izby przyjęć szpitala, konieczna diagnostyka i oznaczenie podstawowych parametrów z krwi przynajmniej.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co moglo spowodować zatkanie ucha? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Co oznacza przebarwienie na dłoni? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza świąd skóry i jej czerwony kolor? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Kobieta wsadziła czosnek do pochwy. Dr Strus ostrzega przed konsekwencjami domowego leczenia infekcji intymnych
Młoda kobieta uskarżała się na swędzenie pochwy i
Obrzęk i opuchlizna - przyczyny powstawania, leczenie, jak długo się utrzymuje?
Obrzęk, potocznie nazywany przez pacjentów opuchli