Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
sądzę że konieczna jest wizyta u pulmonologa dziecięcego i postępowanie wg zaleceń lekarza badającego. a jakie leki zostały zastosowane?
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ciągłe zapalenia oskrzeli u 4-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Częsty kaszel suchy i odrywający u dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Astma oskrzelowa i nawracające zapalenie oskrzeli – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
- Możliwość astmy po zapaleniu oskrzeli u dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Alergia na roztocza i częste zapalenie zatok u dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Kaszel przy zapaleniu oskrzeli u 6-latka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Obturacyjne zapalenie oskrzeli u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Mokry kaszel u dziecka w nocy – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Mokry kaszel i katar u 3,5-latka z astmą wczesnodziecięcą – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zapalenie oskrzeli - czy można podać mukolityki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Oskrzela - charakterystyka, choroby, zapalenie oskrzeli, astma oskrzelowa
Na skutek działania ( głównie) wirusów, ale i nisk
Duszący kaszel - charakterystyka, rodzaje, leczenie
Na początku trzeba zaznaczyć jasno - to, że się ka
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot