Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Konieczna jest ponowna wizyta u lekarza i modyfikacja leczenia.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Pokrzywka termiczna i czerwone plamy na skórze – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czerwone plamy na skórze brzucha i pleców a alergia na kurz – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy to objaw pokrzywki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co wywołuje czerwone plamy na nogach? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Suche, czerwone plamy na powiekach – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czerwone zmiany na skórze a temperatura – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwone i liczne plamy na skórze – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czerwone plamy na rękach – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czerwone plamy podobne do oparzenia – odpowiada Dr n. med. Grażyna Wolnik-Trzeciak
- Czerwone plamy ze strupami na ciele – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak