Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Prawdopodobnie choroba wirusowa. Z reguły zmiany te swedzAą. Zmiany te ustępują samoistnie. Jednakże proponuje zrobić kilka badań z krwi , np wykluczyć kiłę
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy Infectoscab zabije podobne dolegliwości? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy te problemy skórne wskazują na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznaczają te swędzące kropeczki na dłoni? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Małe i swędzące krostki wokół ust a uczulenie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznacza schodzenie skóry z palców dłoni? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędzenie palców po manikiurze hybrydowym – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Swędzące zmiany skórne na kolanach – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co powoduje czerwone kropki na skórze palców rąk i kostek? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Swędzące zmiany skórne na plecach – odpowiada Piotr Pilarski
- Pęcherze na dłoniach i stopach oraz gorączka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest
Test na obecność świerzbu - na czym polega diagnostyka?
Test na obecność świerzbu wykonuje się w celu potw
Koronawirus. Objawy COVID-19 mogą pojawić się skórze. To tzw. covidowe wysypki
Coraz częściej słychać głosy mówiące o tym, że zmi