Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
tak do pulmonologia trzeba się udać
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te objawy mogą wskazywać na zarażenie kiłą? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co powoduje objawy przypominające grypę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Objawy grypy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Objawy grypy a alergia – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy moje objawy wskazują na grypę czy przeziębienie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Po jakim czasie ustąpią objawy grypy? – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy takie wahania mogą wynikać ze zwykłego błędu laboratoryjnego? – odpowiada
- Nagłe duszności, bóle w okolicy serca i suchy kaszel – odpowiada Dr n. med. Paweł Jan Radłowski
- Co oznacza odrywający się kaszel jeśli to nie grypa? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Grypa w początkowym etapie ciąży – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
artykuły
Gdy go czujesz, lepiej się nie kąp. Zdradza, że woda jest zakażona
Przypadki zakażenia bakterią Legionella pneumophil
Legionelloza to dopiero początek. Niektóre objawy mogą utrzymywać się miesiącami
Skutki choroby legionistów mogą się utrzymywać prz
Jak chorowałam na COVID ja, a jak mój zaszczepiony mąż? Krótka relacja
Lekki kaszel i katar, gorsze samopoczucie i ból ga