Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Dzień dobry,

Zastosowanie dwóch tabletek Calcium Complex Plusssz w ciąży nie powinno spowodować wystąpienia negatywnych skutków zdrowotnych, ponieważ przyjęła Pani ok. 600 mg wapnia, a kobiety w ciąży mogą go dostarczać w dawce nawet 1000mg (dawka dobowa).

W razie jakichkolwiek dalszych wątpliwości polecamy skonsultować się z ginekologiem prowadzącym, który rozwieje wszelkie obawy.

Zachęcamy do przeczytania poniższych artykułów poruszających temat przyjmowania leków w ciąży: https://portal.abczdrowie.pl/leki-w-ciazy

https://parenting.pl/leki-w-ciazy

https://parenting.pl/jakie-leki-mozna-brac-w-ciazy

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty