Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Leki te nie wchodzą ze sobą w niebezpieczne reakcje - można je stosować równocześnie. Pozdrawiam W. Łuczkowski.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy w tej sytuacji muszę brać leki na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można brać razem takie leki? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy takie leki można połączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy takie leki mogę zażywać razem? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy można brać te leki razem? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy te leki wchodzą ze sobą w jakąś interakcję? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy łączenie tych leków jest bezpieczne? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy moje leki są bezpieczne w ciąży i dla dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy są przeciwwskazania do brania tego leku? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy te leki można bez problemu łączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
artykuły
Alergolog - pylenie roślin, badania diagnostyczne, leczenie farmakologiczne, jad owadów, metody leczenia
Alergii nie powinniśmy bagatelizować. Jej zaniedba
Homeopatia w leczeniu alergii
Ze względu na coraz większe zanieczyszczenie środo
Odczulanie dzieci
Powszechność alergii jest istotnym problemem, któr