Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie potrafię znaleźć żadnego sensownego połączenia między tymi dwoma elementami. Przychodzi mi do głowy możliwość istnienia przyczyny neurologicznej. Po diagnozie u neurologa proponuję skonsultować się z psychiatrą lub psychologiem. Jeśli przyjmuje Pani środki farmakologiczne na swoje uczulenie możliwe jest również że to one w jakiś sposób wywołują lub katalizują ten stan.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podejrzenie alergii na leki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy to normalny objaw alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie leki na alergię można stosować jednocześnie z Clatrą? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Derealizacja a nerwica i depresja – odpowiada Dr Aleksandra Karmazyn
- Silne bicie serca jako skutek uboczny Clatra – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Derealizacja a stres – odpowiada Mgr Patrycja Stajer
- Jak zdiagnozować i leczyć alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak leczyć zaburzenia derealizacji? – odpowiada Mgr Anna Ingarden
- To nerwica czy alergia? – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Derealizacja jako wynik silnego stresu – odpowiada Mgr Patrycja Stajer
artykuły
Stres pourazowy groźny dla zdrowia i życia
Te obrazy przychodzą codziennie. Przerywają pracę,
W jaki sposób przezwyciężać życiowe trudności, które wydają się nie do pokonania? Wywiad z Magdaleną Nagrodzką
„Praca z ludźmi powinna przypominać na przykład mo
Zaburzenia lękowo-depresyjne
Jednoznaczna diagnoza zaburzeń psychicznych czasem