Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wskazana konsultacja dermatologiczna, najlepiej w chwili wystąpienia zmian. Jakie leki Pan przyjmuje? próbował Pan je modyfikować?
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te leki na alergię mogą powodować tycie? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Częste alergia objawiająca się opuchlizną oczu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy leki na alergię mogą osłabić działanie tabletek antykoncepcyjnych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy mogę brać Controloc 20 z lekami na alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy takie leki można połączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Leki na alergię a flukonazol – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Desloratadine Ratiopharm 5mg przy alergii – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy można łączyć leki na alergię i alkohol? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak zbadać przyczynę alergii na leki i pokarmy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy przyjmując leki na alergię mogę być dawcą szpiku lub krwi? – odpowiada
artykuły
Wysypka alergiczna - jak rozpoznać, rodzaje, przyczyny, objawy i leczenie
Wysypka alergiczna, przez wielu pacjentów określan
Alergia na leki - przyczyny, objawy, domowe sposoby i leczenie
Alergia na leki to nieprawidłowa, niespodziewana r
Wysypka na rękach - najczęstsze przyczyny i leczenie
Wysypka na rękach pojawia się z różnych powodów. P