Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam serdecznie!

Grupa węzłów chłonnych to określenie, które odnosi się do węzłów położonych w danym obszarze - czyli np. węzły chłonne szyjne, pachowe, pachwinowe itp. W tym pojęciu nie jest zawarte różnicowanie czy znajdują się po jednej stronie czy po obu. I tak np. przy rozpoznaniu czy badaniu określa się, że: powiększone są węzły chłonne szyjne po stronie prawej; albo obustronnie itp.

Pozdrawiam serdecznie

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty