Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie można wykluczyć, że to alergia. W pierwszej kolejności jednak radze udać się do laryngologa, gdyż może to też być zapalenie zatok lub powiększony trzeci migdał.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suchy kaszel i 6-letniego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Mokry kaszel od trzech tygodni u 8-miesięcznego syna – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy kaszel u syna to może być alergia? – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
- Katar, kaszel i wymioty u trzylatki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Przewlekły kaszel i wymioty u 4-latki – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Dlaczego 3-miesięczna córka ma napady duszącego kaszlu? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Ostre zapalenie krtani u 3-latka – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Jak można pomóc w udrożnieniu dróg oddechowych córki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Częsty kaszel i katar u 3-letniego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy jest możliwe, aby od migdałka był tylko kaszel? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Suchy kaszel u dziecka - czym jest, inne rodzaje kaszlu
Kaszel jest dosyć częstą i męczącą dolegliwością.
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M
Duszący kaszel - charakterystyka, rodzaje, leczenie
Na początku trzeba zaznaczyć jasno - to, że się ka