Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Może to być spowodowane spadkiem glukozy w organizmie. wskazane wykonanie podstawowych badań- morfologia, glukoza.Może być stres zwiazany z egzaminami.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Drapanie w gardle, kaszel i ślinienie się – odpowiada Lek. Mateusz Siwek
- Codzienny ucisk w gardle i mdłości - co to może być? – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Pocenie się od pasa w dół, uczucie flegmy w gardle – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Ucisk w gardle przy krtani: czy to zwykłe zapalenie? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Gula w gardle, mdłości i brak apetytu – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Ucisk w gardle i zatkana dziurka w nosie a możliwość alergii – odpowiada dr n. med. Marcin Frączek
- Co jest powodem zalegania flegmy w gardle? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Czy mogło dojść do nagłego uczulenia na orzechy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Astma oskrzelowa i suchość w gardle – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy wydzielina w gardle utrudniająca oddychanie ma związek z migdałkami? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Ucisk w klatce piersiowej i gardle - przyczyny i leczenie
Ucisk w klatce piersiowej i gardle może mieć bardz
Gula w gardle (Globus histericus) - przyczyny, badania, leczenie
Gula w gardle (klucha w gardle, ucisk w gardle) to
Koronawirus. Przeszli COVID-19, dziś walczą z powikłaniami. Jak choroba zmieniła ich życie?
Nawet ci, którzy przeszli zakażenie koronawiusem ł