Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
można takie i takie. Proponuje udać się obecnie do lekarza alergologa. Po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaki jest powód pokrzywki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czerwona wysypka pod oczami u 15-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć taką postać pokrzywki? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wysypka na ciele u 3-letniego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak objawia się alergia na cytrusy? – odpowiada Mgr Iwona Jakubiak
- Wysypka, pobudzenie a zaburzenia snu u dziecka – odpowiada Piotr Pilarski
- Podejrzenie pokrzywki, świądu oraz alergii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy pomimo wysypki nadal stosować lek na pokrzywkę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Krostki na policzkach u 9-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają plamki na skórze u dziecka? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
artykuły
Zaczęło się niewinnie. To był pierwszy znak, że jej nerki zaczynają wysiadać
Początkowe objawy były bardzo niepozorne. Wysypka
Fakty i mity na temat odczulania
Immunoterapia swoista została wprowadzona w celu l
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi - wskazania, przygotowanie, przebieg
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi wykonuje s