Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza dermatologa. Po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.
Proszę udać się do lekarza rodzinnego lub dermatologa.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć czerwone plamki na skórze? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co powoduje silne swędzenie skóry? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suche plamy na skórze ramienia – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak pozbyć się tego swędzenia skóry całego ciała? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Silne swędzenie ciała – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- O czym mogą świadczyć swędzące plamy na plecach? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzenie skóry i problem z tolerowaniem pokarmu – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędzenie skóry i bąble na policzkach – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Swędzi mnie całe ciało. Co mi jest? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Swędzenie całego ciała i bąble – odpowiada Lek. Alicja Adaszewska
artykuły
Co mnie ugryzło? Jak rozpoznać ślady po ukąszeniach?
Co mnie ugryzło? Zwykle winowajcą okazuje się koma
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest
Pokrzywka ostra
Pokrzywka ostra jest diagnozowana wówczas, gdy swę