Uciążliwa alergia pokarmowa

Witam mam pytanie miałam robione testy na alergie i wyszło mi histaminy 3x3 mąka pszenna 2x2 orzeszki ziemne 3x3 , oraz uczulona jestem na roztocza kurzu i trawy . Od tego momentu jem chleb żytni i stosuje mąkę żytnią unikam pszennej, Mimo to kiedyś po zjedzeniu kiełbasy z grilla z musztardą musiałam jechać na pogotowie ponieważ jama ustna zaczęła mi puchnąć (koszmar)następnym razem po zjedzeniu karkówki +ogórek małosolny i pomidor innym razem chleb żytni z serkiem almete i pomidorem co mi jest
KOBIETA, 37 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Tomasz Budlewski
95 poziom zaufania

konieczne jest rozszerzenie diagnostyki. proszę koniecznie udąć się do lekarza alergologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty